Przepisy kulinarne, Wielkanocne, Boże Narodzeniowe, Noworoczne czyli na Sylwestra, porady, ciasta, sałatki, desery, zupy, torty, pizzy, drinki, kokteile, zakąski, przetwory - tylko sprawdzone receptury. Najlepsze przepisy kulinarne z całego świata oraz porady kucharskie i zdjęcia potraw, a także komentarze użytkowników.
środa, 3 marca 2010
SZYNKA ŚWIĄTECZNA
Marynat
woda
sól
majeranek
liść laurowy
czosnek
ziele angielskie
Sposób przyrządzania
Załóż pierwszą pętlę na jednym końcu mięsa.
Zakładaj kolejne pętle do zasznurowania całej szynki. Następnie przewróć szynkę na drugą stronę i przełóż sznurek przez drugą pętle.
Kolejno, tak jak pokazano na zdjęciach, zakładaj i równo zaciskaj następne pętle.
Tak związaną szynkę marynuj przez 5 dni w marynacie, pozostawiając ją w lodówce.
Po upływie 5 dni szynkę gotuj na bardzo małym ogniu do miękkości w wodzie z dodatkami czosnku, liścia laurowego, ziela angielskiego, soli oraz warzyw.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz