Przepisy kulinarne, Wielkanocne, Boże Narodzeniowe, Noworoczne czyli na Sylwestra, porady, ciasta, sałatki, desery, zupy, torty, pizzy, drinki, kokteile, zakąski, przetwory - tylko sprawdzone receptury. Najlepsze przepisy kulinarne z całego świata oraz porady kucharskie i zdjęcia potraw, a także komentarze użytkowników.
wtorek, 9 marca 2010
SAŁATKA Z TUŃCZYKA
Przepis na sałatkę z tuńczyka z kukurydzą i żółtym serem. Sałatka doskonale pasuje na imieninowe biesiady rodzinne. Sałatka z tuńczyka układana warstwami.
Składniki
5 jajek
20 dag żółtego sera
1 cebula
1 puszka kukurydzy
tuńczyk w sosie własnym
majonez
zamrożone masło extra
Sposób przyrządzania
Żółtka, białka, ser żółty, zamrożone masło - zetrzeć na tarce (każdy składnik osobno). Cebulę drobno posiekać.
Układać warstwami
białko - ser żółty - pół puszki tuńczyka - pół puszki kukurydzy - majonez - cebula - masło - drugie pół puszki tuńczyka - drugie pół puszki kukurydzy - majonez - żółtka.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz