wtorek, 9 marca 2010

SAŁATKA Z TUŃCZYKA


Przepis na sałatkę z tuńczyka z kukurydzą i żółtym serem. Sałatka doskonale pasuje na imieninowe biesiady rodzinne. Sałatka z tuńczyka układana warstwami.

Składniki

5 jajek
20 dag żółtego sera
1 cebula
1 puszka kukurydzy
tuńczyk w sosie własnym
majonez
zamrożone masło extra

Sposób przyrządzania

Żółtka, białka, ser żółty, zamrożone masło - zetrzeć na tarce (każdy składnik osobno). Cebulę drobno posiekać.

Układać warstwami

białko - ser żółty - pół puszki tuńczyka - pół puszki kukurydzy - majonez - cebula - masło - drugie pół puszki tuńczyka - drugie pół puszki kukurydzy - majonez - żółtka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz