Przepisy kulinarne, Wielkanocne, Boże Narodzeniowe, Noworoczne czyli na Sylwestra, porady, ciasta, sałatki, desery, zupy, torty, pizzy, drinki, kokteile, zakąski, przetwory - tylko sprawdzone receptury. Najlepsze przepisy kulinarne z całego świata oraz porady kucharskie i zdjęcia potraw, a także komentarze użytkowników.
poniedziałek, 31 maja 2010
PAPRYKA FASZEROWANA W SOSIE Z KASZĄ MANNĄ
Składniki
4 papryki
250 gram mięsa mielonego
szklanka ugotowanego ryżu
cebulka
sól
pieprz
mielona kolendra
natka pietruszki
oliwa z oliwek
około szklanki bulionu
Sposób przyrządzania
Paprykę umyć, obciąć czapeczki, wydrążyć i odłożyć.Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Mięso, ryż, cebulę i przyprawy dokładnie wymieszać, nadziać papryki dokładnie upychając. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym ściśle jedna obok drugiej (jeśli mamy za mało papryki „dziury" można uzupełnić pokrojona w grube plastry cukinia - sos będzie wtedy jeszcze smaczniejszy), zalać bulionem na około 3 centymetry. Piec pod przykryciem około godziny (zależy od wielkości papryk), 10 minut przed końcem pieczenia kaszę mannę wymieszać z pół szklanki wody i dolać do naczynia.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz