poniedziałek, 31 maja 2010

PAPRYKA FASZEROWANA W SOSIE Z KASZĄ MANNĄ


Składniki

4 papryki
250 gram mięsa mielonego
szklanka ugotowanego ryżu
cebulka
sól
pieprz
mielona kolendra
natka pietruszki
oliwa z oliwek
około szklanki bulionu

Sposób przyrządzania

Paprykę umyć, obciąć czapeczki, wydrążyć i odłożyć.Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Mięso, ryż, cebulę i przyprawy dokładnie wymieszać, nadziać papryki dokładnie upychając. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym ściśle jedna obok drugiej (jeśli mamy za mało papryki „dziury" można uzupełnić pokrojona w grube plastry cukinia - sos będzie wtedy jeszcze smaczniejszy), zalać bulionem na około 3 centymetry. Piec pod przykryciem około godziny (zależy od wielkości papryk), 10 minut przed końcem pieczenia kaszę mannę wymieszać z pół szklanki wody i dolać do naczynia.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz