Przepisy kulinarne, Wielkanocne, Boże Narodzeniowe, Noworoczne czyli na Sylwestra, porady, ciasta, sałatki, desery, zupy, torty, pizzy, drinki, kokteile, zakąski, przetwory - tylko sprawdzone receptury. Najlepsze przepisy kulinarne z całego świata oraz porady kucharskie i zdjęcia potraw, a także komentarze użytkowników.
poniedziałek, 31 maja 2010
KOTLETY MIELONE
Składniki
500g mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowiny, pyszne są np. pół na pół z wołowiną i wieprzowiną)
1 cebulka
1/4 łyżeczki kolendry
sól, pieprz
natka pietruszki
jajko
namoczona i odciśnięta bułka (z braku bułki użyłam bułki tartej z odrobiną wody)
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Sposób przyrządzania
Cebulkę posiekać i zeszklić, wszystkie składniki dokładnie wyrobić, mokrymi dłońmi formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć ok 8 minut z każdej strony.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz