wtorek, 28 grudnia 2010

FASZEROWANE JAJKA

Składniki

10 jaj
1 opakowanie serka czosnkowego lub cebulowego
10dag szynki konserwowej
2-3 ogórki konserwowe
kilka rzodkiewek
1 mała cebula
2-3 kawałki papryki konserwowej
szczypiorek
majonez
sól, pieprz
sałata
natka pietruszki

Sposób przyrządzania

Jajka ugotować i ostudzić. Przepołowić i wyjąć żółtka. Żółdka rozgnieść widelcem, dodać serek i wyrobić na gładką masę. Cebulę drobno posiekać, szynkę, ogórki, rzodkiewki, paprykę pokroić w drobną kostkę i dodać do masy jajecznej. posiekac drobno szczypiorek. Połączyć z masą. Dodać około 2-3 łyżek majonezu, sól, pieprz do smaku. wszystko jeszcze raz wymieszać i schłodzić. Masę układać w wydrążonych jajkach. Na koniec przyozdobić sałatą i antką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz