Przepisy kulinarne, Wielkanocne, Boże Narodzeniowe, Noworoczne czyli na Sylwestra, porady, ciasta, sałatki, desery, zupy, torty, pizzy, drinki, kokteile, zakąski, przetwory - tylko sprawdzone receptury. Najlepsze przepisy kulinarne z całego świata oraz porady kucharskie i zdjęcia potraw, a także komentarze użytkowników.
czwartek, 29 kwietnia 2010
SZASZŁYK WIEPRZOWY Z KARKOWINY
700g karkowiny
10 dużych cebul
200g majonezu
4 łyzki soku cytrynowego, możeby być ocet
Sól pieprz, cukier, majranek
przyprawy mięsne
Sposób przyrządzania
Karkowine opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę o boku 3cm. Cebule obrać i pokroić na plastry. Następnie wkładamy do naczynia dobrze przemieszujemy rękoma, doprawiamy majonezem, sokiem z cytryny ,a także przyprawy ( pieprz, sól, cukier, majranek, przyprawy mięsne ). Wszytko dobrze wymieszać. Najlepiej mięso marynować z wieczora aby nabrało smaku i zmiekło.
Dla mnie to jest najlepszy przepis na szaszłyka, mam nadzieje że dla Was także bendzie smakowało.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz