czwartek, 29 kwietnia 2010

SZASZŁYK WIEPRZOWY Z KARKOWINY





700g karkowiny
10 dużych cebul
200g majonezu
4 łyzki soku cytrynowego, możeby być ocet
Sól pieprz, cukier, majranek
przyprawy mięsne

Sposób przyrządzania

Karkowine opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę o boku 3cm. Cebule obrać i pokroić na plastry. Następnie wkładamy do naczynia dobrze przemieszujemy rękoma, doprawiamy majonezem, sokiem z cytryny ,a także przyprawy ( pieprz, sól, cukier, majranek, przyprawy mięsne ). Wszytko dobrze wymieszać. Najlepiej mięso marynować z wieczora aby nabrało smaku i zmiekło.
Dla mnie to jest najlepszy przepis na szaszłyka, mam nadzieje że dla Was także bendzie smakowało.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz